NF Ronalda McDonalda

Mezi podporovatele projektu Malé mimi se nově zařadil i Nadační fond Ronalda McDonalda. Tato nadace v České republice shromažďuje finanční prostředky na výstavbu domu pro rodiče dlouhodobě hospitalizovaných dětí ve Fakultní nemocnici v Motole.

100 000 Kč

Projekt Malé mimi tato nadace podpořila částkou 100 000 Kč, protože má podobný účel – vzniká proto, aby rodiny mohly být v náročných chvílích spolu.

„O projektu Malé mimi jsme se dozvěděli od Štěpánky Duchkové. A k jeho přímé podpoře nás pak přesvědčili dva lidé – pan primář Macko ze zlínské nemocnice a Martin Gazda, ředitel produkčního studia a zároveň i tatínek, který si zažil, jaké to je pobývat delší dobu v nemocnici se svým dítětem (a manželkou). Přesvědčili nás svým zápalem pro věc, svou upřímností a spoustou práce, kterou málokdo vidí a ocení,“ vysvětlil ředitel nadačního fondu Marek Šedivý.

Nadační fond Ronalda McDonalda je součástí celosvětové charitativní organizace Ronald McDonald House Charities. Na počátku byla myšlenka čechoameričana Raye Kroce, zakladatele McDonald´s, který se rozhodl pomáhat vážně nemocným dětem, aby mohly mít své rodiče na blízku při dlouhodobé hospitalizaci. V současné době existuje 367 domů ve 42 zemích světa. V České republice nadace shromažďuje prostředky na stavbu prvního domu pro rodiče a dlouhodobě nemocné děti ve Fakultní nemocnici v Motole. Stavba by měla být zahájena v roce 2017. Kromě projektu Malé mimi nadace podporuje i přestavbu pokojů na dětském oddělení v Nemocnici ve Frýdku-Místku.