Nadace Synot

Mezi významné podporovatele péče o předčasně narozené miminka ve zlínské porodnici se zařadila Nadace SYNOT, díky které se účet neonatologického oddělení jen v letošním roce navyšuje o více než 400 tisíc korun.

405 900 Kč

Částku 105 900 Kč darovali prostřednictvím Nadace SYNOT senioři Zlínského kraje a další částku ve výši 300 000 Kč věnuje Nadace SYNOT nemocničnímu oddělení napřímo.

„Prostřednictvím Nadace SYNOT jsme v minulých měsících zrealizovali řadu ozdravných a relaxačních víkendových pobytů pro seniory ze Zlínského kraje. Tato akce pomohla hned dvakrát. A to nejen „dříve narozeným“, ale také „předčasně narozeným“. Senioři totiž za své ozdravné pobyty platili symbolický poplatek ve výši 100 korun, který mohli dobrovolně navýšit. Celý výtěžek z této aktivity jsme se rozhodli věnovat na projekt „Malé mimi“. Jsem rád, že se do této neformální sbírky zapojilo více jak 700 seniorů, kteří tak vytvořili symbolický most mezi generacemi. V pomoci  neonatologickému oddělení budeme pomáhat i nadále,“ vysvětlil zakladatel nadace SYNOT a slovácký senátor Ivo Valenta, který je mnohaletým podporovatelem zlínské nemocnice.

Nejedná se tedy o finální částku. Na podzim totiž chystá Nadace SYNOT další sérii zájezdů pro seniory, jejichž výtěžek poputuje opět na pomoc novorozeneckému oddělení.